Вести - Волфрам-карбид ладно насочување матрица за прецизно производство

Волфрам-карбид ладно заглавување матрица за прецизно производство

Волфрам-карбид ладен наслов умремувлата е клучна алатка за прецизно производство и има одлична отпорност на абење и отпорност на корозија.Изработен е од висококвалитетен волфрам челик и се подложува на прецизна обработка и термичка обработка за да се обезбеди неговата цврстина и издржливост.Овој тип на калап за ладна насока е широко користен во автомобилската, воздушната, електрониката, машините и другите индустрии за производство на разни завртки, навртки, завртки и други делови.

https://www.ihrcarbide.com/hr002-va80-grade-high-cobalt-coarse-particles-good-toughness-and-strong-versatility-used-in-the-production-of-drywall-nail-dovetail- нокти-производ/

Главните карактеристики наволфрам карбид ладна таргет умремувла вклучуваат:

  1. Висока цврстина и отпорност на абење: Материјалот од волфрам карбид го давакалап за ладен насловодлична цврстина и отпорност на абење, и може да издржи обработка со висок интензитет на ладно поле.
  2. Висока прецизност и добра стабилност: Прецизната обработка и термичка обработка осигуруваат дека калапот за ладна насока има висок степен на прецизност и стабилност, обезбедувајќи производство на прецизни делови.
  3. Отпорност на корозија: Материјалот од волфрам од челик има одлична отпорност на корозија и може да се користи долго време во тешки работни средини без оштетување.

Потенцијални употреби заволфрам карбид ладен наслов умиравклучуваат:

  1. Производство на автомобили: се користи за производство на автомобилски мотори, системи за пренос и други делови.
  2. Воздухопловна: се користи за производство на високопрецизни делови како што се авиони и ракети.
  3. Електронски производи: Се користи за производство на завртки, завртки и други делови за прецизна опрема како што се мобилни телефони и компјутери.
  4. https://www.ihrcarbide.com/hr002-va80-grade-high-cobalt-coarse-particles-good-toughness-and-strong-versatility-used-in-the-production-of-drywall-nail-dovetail- нокти-производ/

Без разлика дали се занимавате со автомобилско производство, воздухопловна или електроника, калапи со ладна главна лента од волфрам карбид се незаменливи алатки кои можат да ви помогнат да постигнете производство со висока прецизност и висока ефикасност.Изборот на нашите калапи од волфрамово челик со ладна насока ќе донесе доверливост и ефикасност во вашата производна операција.

Волфрам карбид ладно заглавување умре

E-mail: hengrui@hrcarbide.cn


Време на објавување: април-02-2024 година